Fnat

Få effektiv behandling mod fnat - bestil tid på 6026 1804

Hudspecialister med stor viden om fnat

På Hud- og Hyperhidroseklinikken har vi husspecialister med stor viden om fnat. Måske har du prøvet håndkøbspræparater, men er endnu ikke sluppet af med fnatmiderne. Lad os hjælpe dig.

Fnat, der også kaldes scabies, kan opleves meget ubehageligt og grænseoverskridende at døje med, da der fortsat er en form for stigmatisering omkring tilstanden. Derudover kan det være særdeles svært at slippe af med, hvis man ikke nøje følger forskrifter og behandling. Det vil vi gerne hjælpe dig med. 

I Hud- og Hyperhidroseklinikken oplever vi ofte, at mange får tilbagefald og henvender sig til os, når behandling med håndkøbspræparater ikke har været nok til at fjerne fnatmiderne.

Vi tilbyder rimelige priser, hurtig afklaring og aftaletider

NB! Husk at tjekke, om du har en sundhedsforsikring, der dækker! Vi må desværre ikke tage imod en henvisning fra egen læge.

Fakta om fnat
  • Fnat er udslæt, som opstår pga. fnatmider. Fnatmider graver gange i den øverste del af huden, hvor de også parrer sig og lægger æg. 
  • Fnat forekommer oftest på fingre, ved albuer, armhuler, kønsdele, baller, knæhaser, vriste og fødder.
  • Fnat kløer og ledsages ofte af små røde knopper på arme og krop,
  • Fnat forsvinder ikke af sig selv. 
  • Hvis man ikke bliver behandlet, er der risiko for, at man udvikler eksem og anden kronisk hudsygdom.
Få professionel hjælp

Fnat er stærkt stigende 

Forekomsten af fnat har i de senere år været stærkt stigende - særligt i miljøer, hvor mange er tæt sammen som f.eks. institutioner, efterskoler, skoler m.m. Fnat smitter fra person til person ved kropskontakt. 

Hvor fnat tidligere primært var en seksuelt overført sygdom, findes fnat i dag alle steder, hvor mennesker er samlet. Den kan smitte fra f.eks. børnebørn til ældre, fra plejepersonale til plejehjemsbeboer osv.

Symptomer på fnat

Hvis du oplever nedenstående symptomer, kan det være tegn på fnat, og du bør blive undersøgt:

  • Stærk kløe, især på hænder og fingre. Fnat kan også ses andre steder på kroppen, f.eks. omkring kønsorganerne eller på fødderne hos mindre børn
  • Kløen er stærkest om natten
  • Kløen er stærkest de steder, hvor miderne er, men med tiden kan kløen sprede sig til hele kroppen
  • Kløende, røde prikker og evt. små blærer.

Sådan undersøger
vi dig for fnat

Jo hurtigere du får behandling - desto hurtigere kan du slippe af med fnatmiderne. Vi har kort ventetid. Ring til os på 6026 1804 i dag og få hjælp. 

1. Samtale om symptomer

Ved undersøgelsen i Hud- og Hyperhidroseklinikken har vores hudlæger stor viden om og erfaring med hudsygdomme. Hudlægen vil starte med at spørge ind til din historik og symptomer, inden han undersøger din hud og laver en behandlingsplan sammen med dig .

2. Undersøgelse af din hud

Hudlægen vil undersøge din hud grundigt gennem et dermatoskop. Årsagen er, at miderne kan være særdeles vanskelige at se med det blotte øje. Midegangene er nemmest at finde på siden af fingrene, omkring håndleddet og i albuer, eventuelt omkring brystvorter eller på penis.

3. Behandlingsplan

Hudlægen vil herefter grundigt vejlede dig i, hvilken behandling du skal følge, herunder medicin, salve, rengøring. Alle disse ting er ekstremt vigtige at følge meget nøje, hvis du vil fnatmiderne effektivt til livs. Vi sørger for at rådgive dig grundigt.

Kontakt os