Behandlingsgaranti

Det udvidede frie sygehusvalg

Brug din ret til behandlingsgaranti i vores klinikker

Få undersøgelse og behandling uden egenbetaling,  når du er henvist til et sygehus, og de har for lange ventetider. Vælg et privat behandlingssted via det ‘Det udvidede frie sygehusvalg’.

I Danmark er det politisk besluttet, at du har ret til at modtage undersøgelse og/eller behandling inden for to måneder, når du er blevet henvist til et sygehus. Vælger du et privat behandlingssted kaldes det “Det udvidede frie sygehusvalg”.

‘Det udvidede frie sygehusvalg’ skal ikke forveksles med “Det frie sygehusvalg”, som alene vedrører din ret til at vælge et andet offentligt behandlingssted. Retten gælder dog kun. når du er henvist til et sygehus, og altså ikke, hvis du er henvist fra din egen praktiserende læge til en speciallæge med overenskomst med sygesikringen.

Få vejledning uden omkostninger

Vi guider dig

Lang ventetid på behandling kan forringe livskvaliteten eller din arbejdsmulighed betydeligt. Derfor hjælper vi gerne med vejledning til hvilke muligheder du har for at vælge din behandling hos os via det offentlige system. videre til det private. Vi har kort ventetid og kan både hjælpe dig og samtidig afhjælpe ventelisten i det offentlige.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål om ‘Det udvidede frie sygehusvalg’ uden det har omkostninger for dig. Din region kan også være behjælpelig med at undersøge dine muligheder. Se nedenfor, hvor vi guider til, hvordan du får kontakt til din region.

Reglerne kan opleves som en jungle! Bare rolig - vi guider dig.

Sådan kan du gøre brug af behandlingsgarantien

Nedenfor skitserer vi kort reglerne. Start altid hos din egen læge. Nogle oplever også at skulle forbi en speciallæge, før de får en henvisning til et sygehus og kan få glæde af behandlingsgarantien under ‘Det udvidede frie sygehusvalg’. Se dine muligheder under de 5 punkter nedenfor!

Start altid hos egen læge

Henvend dig til din læge med dit problem, f.eks. overdreven svedtendens. Afhængig af hvilket hudproblem du døjer med, kan din praktiserende læge ofte afhjælpe eller undersøge det nærmere i klinikken.

Hvis ikke det er tilfældet, kan din praktiserende læge enten henvise dig til en speciallæge under sygesikringen, eller til sygehuset.

Reglerne for behandlingsgaranti gælder IKKE ved henvisning til en speciallæge under sygesikringen, men kun ved henvisning til sygehus.

Afprøv tilgængelig håndkøbsmedicin med det samme

Hvis dit helbredsproblem vedrører hyperhidrose/svedproblemer, anbefaler vi, at du afprøver midler med aluminiumklorid mod den øgede svedtendens. Produkterne kan købes hos os i klinikken på Østerbrogade, og på vise apoteker.  

Vores anbefaling skyldes, at denne mulighed alligevel skal være afprøvet før du evt. får mulighed for at blive henvist til sygehuset til behandling for din øgede svedtendens.

Henvist til speciallæge, ingen mulighed for ventetidsgaranti

Hvis du henvises til en speciallæge i
hudsygdomme under sygesikringen – en dermatolog – kan du på sundhed.dk finde den med kortest ventetid.

Du må også gerne vælge en hudlæge uden for din egen region. Alle speciallæger, der arbejder under sygesikringen, kan se den henvisning din læge har lavet.

Husk, at reglerne for behandlingsgaranti IKKE gælder ved henvisning til en speciallæge under sygesikringen, men kun ved henvisning til sygehus.

Henvist til sygehus - kend og brug dine ventetidsgarantier

Hvis din egen læge eller dermatologen henviser dig til et sygehus, træder reglerne om ventetider i kraft. Det betyder for dig, at du bør modtage et brev i din e-Boks inden for 8 hverdage, hvoraf det fremgår, hvor og hvornår du kan tilbydes tid.

Er denne aftale ikke inden for to måneder fra den dag, du er blevet henvist til sygehuset, kan du have ret til at få anvist eller selv vælge et privat alternativ.

I dit brev skal det fremgå, hvor du kan ringe eller skrive til for at blive henvist til et private behandlingssted. Se nedenfor.

Kontakt din region for omvisitering til det private

Som nævnt ovenfor er det din region der kan hjælpe dig med den konkrete omvisitering. 

Benyt behandlingsgarantien

Kontakt din region for omvisitering til det private

Nedenfor finder du kontaktoplysninger til alle regioner.

Hovedstaden

Telefon 3864 9900. Åbningstider og øvrige kontaktmuligheder her.

Midtjylland

I Region Midtjylland skal du kontakte et patientkontor, der varetager omvisiteringen. De træffes på telefon 7841 0444. Find åbningstider og øvrige kontaktmuligheder her.

Nordjylland

I Region Nordjylland skal du kontakte “Enheden for sygehusvalg” på telefon 9764 8020. Find deres åbningstider og øvrig kontaktinformation her.

Syddanmark

I Region Syddanmark skal du kontakte “Regional Visitation”. De træffes på telefon 7663 1475. Find deres åbningstider og øvrige kontaktinformationer her.

Sjælland

I Region Sjælland er det de enkelte afdelinger, der står for at omvisitere til privat behandling. Har du svært ved at komme igennem med det, kan du kontakte Region Sjællands patientrådgivere på telefon 7015 5001. Find åbningstider og øvrige kontaktmuligheder her.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål om ‘Det udvidede frie sygehusvalg’ uden det har omkostninger for dig. 

Kort eller ingen ventetid

Hurtig afklaring og aftaletider. Hos Hud- og Hyperhidroseklinikken kan du i langt de fleste tilfælde komme til med det samme. Vi har nogle af Danmarks dygtigste hudlæger og specialister. Ring i dag og book en tid.
Nyheder og viden

Ny viden og seneste nyt

Hold dig opdateret med ny viden eller nyheder fra vores klinikker. Vi deler også kampagnetilbud her på siden.