Eksem og kontaktallergi

Få hjælp af førende hudlæger

Reducér gener ved eksem

Hud- og Hyperhidroseklinikkens hudlæger og specialister vil med løbende kontroller, rådgivning og vejledning hjælpe dig til at leve med så få gener som muligt fra eksem. 

Mange har allerede talt med egen læge om deres problem. De har måske også forsøgt at bruge nogle af de håndkøbspræparater mod eksem, der findes på apoteket uden held.

Hvis du ikke oplever bedring af din eksem, er det en god idé at få en hudlæge, der er vant til at undersøge og vurdere hudproblemer, til at se på det. Her kan vi hjælpe dig. Vi har nogle af Danmarks dygtigste hudlæger.

Eksem kan f.eks. give

  • Kløe
  • Rødme
  • Blæredannelse
  • Hævelser
  • Revner
  • Afskalning
Kort ventetid

Professionel rådgivning

I Hud- og Hyperhidroseklinikken ved vi, at det kan være forbundet med psykologiske gener at leve med eksem.

Hos os møder du et trygt og forstående miljø og får rådgivning af nogle af Danmarks bedste hudlæger og specialister.

Udredning og behandlingsplan

Vores hudlæger er grundige

Eksem kan både optræde i milde og svære grader og kan have en stor påvirkning på dagligdagen. Sammen med dig eller dit barn vil vi forsøge at afdække årsagen og lægge en udrednings- og behandlingsplan.

Der findes mange forskellige typer af eksemer og irritationer, Nedenfor er eksempler på eksemtilstande, der ofte ses.

Hvis du er så plaget at mere indgribende medicin er nødvendig kan det være nødvendigt at henvise dig til hudafdelingen på sygehuset.

Kontakt os for en vurdering af din hud på 6026 1804.

Kontakteksem

Kontakteksem er en generende tilstand, med svær kløe og udslæt.

Kontakteksem kan ses som rødme, hævelse og små blærer i det akutte stadie, og med tiden kan det blive kronisk og vise sig med skældannelse og revner i huden

Kontakteksem ses ofte på hænderne og i ansigtet, men kan findes alle steder på kroppen.

Behandlingen består i, om muligt, at finde frem til, hvad der udløser reaktionen, og herefter holde sig fra det. Dette kan vi bl.a. gøre ved hjælp af allergitestning. Læs mere nedenfor. Er det ikke muligt at finde årsagen, vil en række cremer og medicin være behandlingsmuligheden, ligesom god hudpleje med de rette cremer spiller en central rolle i håndteringen af al eksem. I Hud- og Hyperhidroseklinikken anbefaler vi produkter fra danske  DermaKnowlogy, der er særligt velegnet til sårbar hud, og som kan købes i vores klinikker.

Skæleksem

Skæleksem er en almindelig type af eksem, som mange har i lettere grad, mens andre bliver meget påvirket af det.

Vi kender ikke den egentlige årsag til skæleksem. Man mener det skyldes overproduktion af en svamp, der normalt lever på huden. Den ses som rødme og fedtet skældannelse i ansigtet, primært ved næsefløjene, i øjenbryn, hovedbund, bryst og ryg. Hos spædbørn ses det som arp med gule, fede skæl, hovedsageligt i hårbunden og ved øjenbryn. Mange babyer vokser fra det ved 6-12 måneders alderen.

Behandlingen består i at holde svampeproduktionen nede. Vores hudlæger og specialister vil vejlede dig eller dit barn i brugen af produkter. 

Børne/astmaeksem

Børneeksem eller astmaeksem kaldes også for atopisk eksem. Der er en stor arvelighed i det.

Børneeksem starter oftest inden 4-års alderen. Mange vokser fra det, men hver 4. forstætter med at være generet som voksen. En del med børneeksem udvikler allergi over for f.eks. fødevarer eller udvikler høfeber eller astma.

Behandlingen har til formål at bringe eksemet i ro. Det gøres primært ved hjælp af de rette cremer to gange dagligt, eventuelt kombineret med immunmodulerende salver eller binyrebarkhormon.

Der findes en patientforening for de mange der døjer med atopisk eksem. Læs mere her.

Lappetest

Udredning af kontaktallergi

I Hud- og Hyperhidroseklinikken tilbyder vi undersøgelse for kontaktallergi med lappetest.

Ofte skyldes hudproblemer noget, vi ikke kan tåle. Mange har selv forsøgt at udelukke produkter, madvarer, parfumer og vaskemidler for at prøve at finde frem til, hvad de ikke kan tåle. Men det er som at finde en nål i en høstak.

Med en lappetest kan vi undersøge din reaktion på en række af de allergener, der er mest kendt for at forårsage eksem og udslæt (EU-standardserie eller TRUE-test). Vi kan også undersøge for de allergener af kosmetisk art, der er mest kendt for at forårsage problemer. Herudover kan vi undersøge for andre specifikke allergener eller dine egne produkter.

Vores hudlæge gennemgår dine symptomer, og I aftaler altid, hvad du testes for, inden vi går i gang

Sådan foregår en lappetest

3. Første aflæsning efter 2 døgn
Efter 2 døgn kommer du tilbage til os i Hud- og Hyperhidroseklinikken, Her fjerner vi plastrene, og vi udfører en foreløbig aflæsning.

1. Vejledning inden testen

Inden testen vil du få udleveret en detaljeret patientvejledning med forholdsregler, som du skal følge, mens testen er i gang.

4. Anden aflæsning efter 7 døgn

På 7. dagen skal du komme i vores klinik igen til sidste aflæsning af testen. 

2. Påsætning af allergerne

Ved undersøgelsen vil du få påsat en række plastre på ryggen, der hver indeholder forskellige allergener. Vi tegner også på din ryg.

5. Lægelig vurdering

Ud fra din huds reaktioner på allergenerne vil vores hudlæge kunne konkludere, om der er allergener, du har kontaktallergi overfor.
Kontakt os i dag

Vi står klar til at hjælpe dig

Vi tager godt i mod dig – uanset om du gør brug af din sundhedsforsikring, behandlingsgarantien fra det offentlige eller betaler selv.
Ring på 6026 1804 – og hør mere.

Kort eller ingen ventetid

Hurtig afklaring og aftaletider. Hos Hud- og Hyperhidroseklinikken kan du i langt de fleste tilfælde komme til meget hurtigt. Vi har nogle af Danmarks dygtigste hudlæger og specialister. Ring i dag og book en tid.

Nyheder og viden

Ny viden og seneste nyt

Hold dig opdateret med ny viden eller nyheder fra vores klinikker. Vi deler også kampagnetilbud her på siden.