Stetoskopet: En podcast om personlige konsekvenser ved sved

Blog
Podcast om hyperhidrose

Sundhedspodcasten Stetoskopet sætter fokus på hyperhidrose sammen med Hud- og Hyperhidroseklinikkens speciallæge i dermatologi Abdiweli Awil Mohamoud.

Op mod 300.000 mennesker i Danmark lider af hyperhidrose – en sygdom karakteriseret ved overdreven svedtendens. Men hyperhidrose er en tavs lidelse, da mange ikke fortæller om deres sygdom, selvom det er både ubehageligt og hæmmende at svede for meget på hænder, fødder eller i armhulerne.

I denne sundhedspodcast fra Stetoskopet.nu kan du møde Abdiweli Awil Mohamoud fra Hud- og Hyperhidroseklinikken og den anonyme patient ”Maria”, som fortæller hvordan hyperhidrose påvirker hendes hverdag.

Hyperhidrose er skamfuldt

Mennesker som lider af hyperhidrose oplever rigtig ofte at det er skamfuldt at svede. De føler ofte ubehag i sociale sammenhænge og frygter, at andre synes de er uhygiejniske. For at skjule overdreven svedtendens udvikler de ofte en undgåelsesadfærd. 

Hyperhidrosepatienter undgår bl.a. at:

For at skjule lidelsen vælger mange at skifte tøj hyppigt, gå med servietter og vat under armhulerne eller tage brusebad flere gange om dagen.
Tags :
Share This :

Gratis og uforpligtende samtale på telefon...

Vi udreder og behandler hudproblemer, hudsygdomme og hyperhidrose i København, Faxe og Herning. Få hjælp her og nu.

Categories