Fod- og håndvorter- lad os hjælpe med at få has på det

Vorter skyldes en virus der giver små gevækster, oftest på hænder og fødder., men de kan sidde på hele kroppen. Når de sidder på hænder og fødder vil de ofte ses som fortykkelser i huden, til tider med en blomkålslignende overflade. Skraber man det øverste lag af ser man ofte en sort prik, som er blodkar. Vorter kan forsvinde af sig selv, men kan dels smitte og kan dels være ømme, særligt hvis de sidder på f.eks. fodsålerne. Derfor kan det være en rigtig god idé at få dem fjernet. Der findes flere typer af hjemmebehandling der kan købes i håndkøb, der er ganske udmærkede. Men det kan være et stort arbejde, særligt hvis det er børn der er ramt. Det kan som forælder være svært at få lov til at behandle vorterne som det kræves, f.eks. at få lov at fjerne den hårde hud inden der påsmøres vortemidler. Derudover er det ofte en langvarig indsats, og det kan være svært selv "at holde fast" i behandlingen i længere tid. 
Derfor kan det være mere effektivt at lade andre stå for vortebehandlingen af dit barn, men vi behandler naturligvis også voksne. 

Behandlingen

Vorter smitter, og særligt kan det være svært at styre smitten på gymnastikgulve, svømmehaller og daginstitutioner. Så selvom vorter ikke er farlige kan der være god grund til at gøre noget ved dem. I Hud- og Hyperhidroseklinikken tilbyder vi at sørge for behandlingen af dine vorter ved regelmæssige besøg. Ved besøgene vil en sygeplejerske skrabe og fryse vorterne. Alt foregår i et roligt tempo, og under hensyntagen til dig eller dit barn.