Undersøgelse og screening af modermærker 

Ring på 60261804 eller skriv til os her for at booke tid til undersøgelse af dine modermærker

Mange er bekymrede for om deres modermærker udvikler sig til modermærkekræft. (Malignt melanom). Modermærker kan af naturlige årsager ændre sig langsomt over tid, men modermærker der ændrer sig; f.eks. har flere farver, er ujævne eller med takkede kanter, som vokser, klør eller bløder bør altid undersøges.  Du er velkommen til undersøgelse af modermærker hos os. Det kan være rart og befriende med en hurtig afklaring. 

Undersøgelse og behandling

På Hud-og Hyperhidroseklinikken tilbyder vi undersøgelse af dine mærker, hvad enten du har et enkelt mærke, eller du ønsker hele kroppen inspiceret.  Vi lytter til din fortælling om hvorvidt mærkerne har ændret sig. 

Vores læge vil igennem et såkaldt dermatoskop kigge nøje efter og tage billeder, som vi kan opbevare i din journal så vi kan følge med i udviklingen  af dine mærker.  Normalt tages der ikke hudprøver (biopsi) af modermærker, men du kan komme ud for, at vores læge anbefaler at der tages en prøve af andre former for hudforandringer hos dig, f.eks. fra solskader. Vi har mulighed for at tage prøven samme dag. Ved den opfølgende konsultation vil du få resultatet samt vores læges anbefaling af behandling. 
Hvis der er mistanke om  modermærkekræft vil vi sørge for at du enten henvises til fjernelse af modermærket,  eller henvises til et kræftpakkeforløb i det offentlige system. Det kan du læse mere om her.