Mikrosklerosering af kar

Få hjælp til karsprængninger på dine ben. Bestil tid på 60261804

Få fjernet karsprængninger på benene med mikrosklerosering

Mikrosklerosering er en effektiv metode til at fjerne større karsprængninger på benene. Det kræver 2-4 behandlinger.

Hvis de større kar på benene forgrener sig i blå-lilla nuancer, så anvender vi i i Hud- og Hyperhidroseklinikken mikrosklerosering til at fjerne dem. Det er en effektive metode, hvor de kan fjernes helt - dog kan nye dukke op. En effektiv fjernelse af karsprængninger på dine ben kræver 2-4 behandlinger, men hos nogle kan én være nok. 

Årsager til karsprængninger
  • Kan være arvelige
  • Kan opstå ved graviditet
  • Kan opstå med alderen
  • Kan opstå på pga. belastende arbejde.
Få råd og vejledning

Vi står klar til at hjælpe dig

Karsprængninger kender mange af os til. Nogle kalder dem også blodsprængninger, og de er ikke farlige, men mange synes, at de er generende af kosmetiske årsager. 

Hos os er der ingen fotoshoppede idealer eller forventninger om, at man skal se ud på en bestemt måde. Alle kroppe skal føle sig tilpas i sig selv. Det afhænger af, hvad du selv synes. 

Først skal du til lægesamtale

Før behandlingen skal du til samtale med en speciallæge i dermatologi (hudlæge).

Før du kommer, skal du svare på et elektronisk spørgeskema, så vores dermatolog er godt forberedt. Nogle er ikke egnet til behandlingen, pga. diabetes, tidligere blodpropper, graviditet, amning m.m.

Du er velkommen til at medbringe en ven eller bekendt til samtalen.  Hudlægen gennemgår behandlingen og du får  udleveret skriftligt materiale om behandlingen. 

Efter din lægesamtale skal du vente mindst 48 timer, før du kan modtage din behandling for karsprængninger. Det skyldes at lovgivningen  i Danmark gerne vil sikre, at alle får lejlighed til at tænke sig om inden behandling. 

Sådan foregår behandlingen

Behandlingen foregår ved, at vores specialuddannede sygeplejerske sprøjter en vævsirriterende væske ind i karsprængningerne med en lille, tynd nål, hvorved de trækker sig sammen og lukkes. Behandlingen kan svie en lille smule. 

Efter cirka 2 måneder vil en evt. ny behandling kunne finde sted, hvis du ønsker det. 

Efter behandlingen af karsprængninger

Du kan forvente, at det behandlede område vil være hævet med blå mærker. Det behandlede
område kan de første par uger se værre ud end inden behandlingen. Der kan forekomme brune streger eller pigmenterede pletter omkring de behandlede kar. Det er uundgåelige bivirkninger ved behandlingen. Pigmentet vil sædvanligvis forsvinde med tiden.

Hvis du oplever tegn på infektion (varme, rødme, hævelse og evt. feber) skal du kontakte os eller egen læge/akutlæge uden for klinikkens åbningstider.

4 gode råd efter behandling
  • Lige efter din behandling skal du gå en rask tur på cirka 30 minutter. Det bør du gøre hver dag den første uge.
  • Brug støttestrømper de første dage i dagtiden.
  • Undgå karbad, sauna og svømmehal den første uge.
  • Undgå sol på det behandlede område i 14 dage efter din behandling.