Specialklinik for behandling af hyperhidrose

Tal med en specialist om overdreven svedtendens. Vi guider dig til gratis hjælp via behandlingsgarantien

Sveder du så meget, at det ødelægger dit sociale liv?


Så kan du have hyperhidrose. Hud -og Hyperhidroseklinikken har stor specialviden inden for behandling af overdreven svedtendens. Vi guider dig til et bedre liv uden belastende svedproblemer i din hverdag.

Hyperhidrose er en medicinsk betegnelse for overdreven eller unormal svedtendens – ofte i en grad så det er socialt invaliderende. 

Hos Hud- og Hyperhidroseklinikken møder du specialister, som har en unik forståelse for netop de udfordringer, du står i som hyperhidrosepatient. Vi har den højeste kompetence herhjemme med behandling af overdreven svedtendens.

Som den eneste klinik i Danmark kommer personalet fra den anerkendte og nu lukkede ’Svedklinikken’. Ledelse og ansatte har arbejdet intensivt med området i mange år og er aktive inden for forskning.

Vi tilbyder rimelige priser, hurtig afklaring og hurtige aftaletider. 

Vi kan desværre ikke tage imod en henvisning fra egen læge. NB! Husk at tjekke om du har en sundhedsforsikring, der dækker eller undersøge m du kan få en henvisning via et hospital under behandlingsgarantien.

Hyperhidrose kan behandles

Op mod 4 procent af befolkningen lider af hyperhidrose i varierende grad. Mange lever med konsekvenserne af hyperhidrose i årevis uden at gøre noget ved det. Overdreven svedtendens er ofte tabubelagt, og derfor er der ikke mange, som kender muligheden for behandling.

Den gode nyhed er, at hyperhidrose kan behandles, og at langt de fleste øger deres livskvalitet betydeligt.

Man kan bla. anvende antiperspirant eller tabletbehandling . Det er dog ikke alle, der opnår effekt af dette, mens andre oplever, at effekten aftager eller får mange bivirkninger. Tilstanden kan også behandles med injektioner. Se længere nede på siden. 

Slut med overdreven sved og dårligt selvværd

Øg din livskvalitet - kom hurtigere i gang

 • Gratis telefonisk rådgivning til behandling
 • Danmarks dygtigste specialister i svedproblemer
 • Kort ventetid på behandling
 • Effektiv svedbehandling

Effektiv injektionsbehandling 

Behandlingen af overdreven svedtendens foregår hos Hud- og Hyperhidroseklinikken primært med injektionsbehandling, da det er effektivt. Ved injektionerne får du indsprøjtet et protein, der kan blokere bestemte nerveimpulser. Ved at give injektionerne kan man stoppe svedproduktion i et særligt udfordret område.

Hud-og Hyperhidroseklinikken behandler voksne og børn ned til 9 år.

I visse tilfælde kan medicinsk behandling være et nødvendigt supplement. den medicinske behandling kan ligeledes tilbydes hos os. 

Vi behandler ...
 • Armhuler
 • Hænder og fødder
 • Ansigt/hoved/isse
 • Nakke og hals
 • Bryst
 • Ryg
 • Bagdel
 • Lyske
Få hjælp via behandlingsgarantien

Vi guider dig til gratis hjælp

Er du, eller ønsker du at blive, henvist til behandling af dine svedgener på et offentligt hospital i Danmark? 

Vidste du, at hvis der er lang ventetid i det offentlige, har du ret til at modtage behandling på en privat klinik. Læs mere her

 *Vær opmærksom på, at det ikke er alle områder af kroppen, der dækkes via det offentliges betaling. Er du i tvivl, så ring til os.

"Det er skamfuldt at svede meget"

Det hører vi ofte! I Hud- og Hyperhidroseklinikken kæmper vi aftabuisering af sygdommen. 

Hyperhidrose hverken smitter eller forværrer dit helbred. Når mange alligevel ønsker behandling, skyldes det, at mange med store svedproblemer har en markant forringet livskvalitet, både af fysisk, social og psykologisk karakter.

Nogle med overdreven svedtendens kan lide under lugtgener, som opleves belastende i selskab med andre. Mange lever med hyppige tøjskift, går med servietter og vat i armhulerne eller tager brusebad flere gange om dagen."Jeg underskylder hele tiden for, at jeg er i overgangsalderen, fordi jeg sveder så meget i ansigtet. Men det er jeg overhovedet ikke."

Patient

"For første gang er jeg ikke flov over
at holde min kæreste i hånden."

- Ung patient i 20'erne

"Jeg er så taknemmelig. Behandlingen
har givet mig livet tilbage."

- Patient, som har levet med sygdommen i årtier

Mange opbygger en undgåelsesadfærd

For mange opleves det skamfuldt at svede, og socialt samvær føles ubehageligt, fordi man frygter, at andre synes, at man er uhygiejnisk. I forsøget på at skjule det opbygges en undgåelsesadfærd.

Hyperhidrosepatienter undgår ofte ...
 • at give håndtryk
 • at holde præsentationer
 • gymnastiktimerne
 • møder på arbejdet
 • sociale arrangementer
Podcast om hyperhidrose

Lyt til podcast om sved

Lyt til sundhedspodcasten Stetoskopet.nu, som har været på besøg i Hud- og hyperhidroseklinikken.

I podcasten kan du møde vores speciallæge i dermatologi Abdi Mohamoud om behandlingen af hyperhidrose og en patient, som fortæller om, hvordan hyperhidrose påvirker hendes hverdag.

Det tavse handicap

Hyperhidrose kaldes derfor ofte "Det tavse handicap". Det er en tilstand, som mange synes, er svært at fortælle om – ofte også til de allernærmeste. Jo mere hyperhidrose influerer på din hverdag, desto mere belastende kan det opleves.

Men husk at du ikke er alene - der er mange som dig i hele verden. Der findes fora på Facebook, hvor der er mulighed for at møde andre, som har det på samme måde.

I klinikken arbejder vi aktivt for at udbrede viden om hyperhidrose, for at af-tabuisere sygdommen og sikre bedst mulige behandlingsmuligheder til alle.

Artikel i Helsingør Dagblad

Mads lider af en sygdom, vi ikke tør tale om 

Tak til Helsingør Dagblad for at sætte fokus på en sygdom, som langt de fleste lever med, men skjuler. Mød Mads Kongsbak, der som 15-årig fik hyperhidrose.

Udredning for hyperhidrose

Når du behandles hos os, møder du hver gang den samme læge. Det, synes vi, giver dig den bedste oplevelse og er vigtigt af hensyn til at justere din behandling.

Afdækning af symptomer

Første samtale med lægen handler om at afdække dine symptomer. Du vil forud for din første konsultation hos os modtage nogle spørgeskemaer, der skal hjælpe os til at forstå, hvor alvorlig din hyperhidrose er, og hvor meget den generer dig.

Du vil også blive spurgt om generelle helbredsoplysninger, som er vigtige for os at kende til før din eventuelle behandling.

Plan for behandling

Sammen med lægen planlægger I behandlingen, herunder om du har brug for smertestillende medicin i forbindelse med behandlingen.

Hvis det er første gang du er i Hud- og Hyperhidroseklinikken, og du er henvist til os via det udvidede frie sygehusvalg (Behandlingsgarantien) fra det offentlige, vil du først kunne modtage selve behandlingen, når det offentlige system har godkendt dette.

Nyttige links

Nyeste viden og artikler

Hud- og Hyperdrioseklinikkens nu pensionerede læge Johannes K. Kristensen udtaler sig i forbindelse med et dansk studie i nedenstående artikler:

Behandling af hyperhidrose

Første gang du får behandling, anbefaler vi, at der maksimalt behandles to områder. Det kan være en fordel for dig, hvis du hjemmefra har taget 1 g Panodil eller Pamol, cirka en time inden dit besøg.

Hurtig behandling hos specialister med stor erfaring

Ved behandlingen ligger du på et leje. Sygeplejerskerne renser din hud og tegner små prikker på den. Det sikrer, at medicinen gives de rette steder og med den rette afstand. Herefter stikkes du på de optegnede steder. Det går meget hurtigt, da sygeplejerskerne har stor erfaring. Du kan når som helst sige til, hvis du har brug for en pause.

Når behandlingen er færdig, vaskes området af igen. Det kan være en god idé at have noget mørkt tøj på, da det kan bløde lidt fra indstiksstederne.

Efter afslapning, og evt. overvågning af dig, hvis du har fået smertestillende i en blodåre, kan du tage hjem. Vi serverer lidt saft og kiks for at sikre, at du har det godt.

Smertedækning under behandling af hyperhidrose

Med udgangspunkt i netop din situation planlægger vi din behandling. Vi har erfaringen, men det er kun dig, der ved præcis, hvor på din krop, du er plaget, samt hvordan det påvirker dig.

Vi møder desværre alt for ofte mennesker, der er faldet for slagtilbud på klinikker, der primært beskæftiger sig med det kosmetiske område. Det betyder, at de har haft dårlige oplevelser med manglende eller ringe effekt, smerter under behandlingen og manglende individuel hensyntagen.

Afhængigt af dine ønsker, din smertetærskel, og hvor meget du skal have behandlet, aftaler vi, hvordan du skal smertedækkes under behandlingen.

Ekstra smertedækning

Der er mulighed for at få et morfinlignende stof i forbindelse med din behandling for at smertedække dig. Får du det, vil vi holde ekstra øje med dig. Du kan her først forlade klinikken, når du er frisk nok - typisk cirka 30 minutter efter du har fået smertestillende medicin. Du må ikke betjene motoriserede køretøjer, herunder køre bil, motorcykel eller knallert i 24 timer efter denne medicin.


 

Effekt af svedbehandlingen

De fleste vil allerede efter nogle få dage kunne mærke, at svedgenerne mindskes. Medicinen påvirker dit nervesystem til at udskille mindre sved.

Det er forskelligt fra person til person hvor lang tid, effekten holder. Det typiske billede er mellem 3-12 måneder afhængig af, hvilken del af kroppen du får behandlet, samt sværhedsgraden af svedtendensen.

Nogle vil opleve, at de også sveder mindre andre steder på kroppen. Enkelte oplever derimod, at de ikke får den forventede effekt af behandlingen.

Opfølgende kontrol

Vores læger og specialsygeplejersker sørger for at passe godt på dig, lige fra du træder ind ad døren og til, at vi ringer til dig efter 3 uger for at høre, hvordan du har haft det efter behandlingen.

3 uger efter din behandling kontrollerer vi din effekt ved en samtale, så vi sammen med dig kan planlægge senere behandlinger. Det er vigtigt, at du kontakter os før, hvis du oplever bivirkninger eller ingen effekt har. Se mere om bivirkninger nedenfor.

Interval for behandlinger

Af medicinske årsager må behandlingen ikke gentages oftere end hver 3. måned. Hvis du modtager hyppigere behandling mod hyperhidrose, kan der nemlig være risiko for at udvikle resistens. 

 Det er også vigtigt for os at vide, hvis du i kosmetisk øjemed har fået injektionsbehandling på andre klinikker, da det nedsætter grænsen for, hvor meget medicin, vi kan behandle dig med.

Bliver du behandlet hos os via det udvidede frie sygehusvalg, kan du modtage offentligt betalt behandling af dine armhuler og/eller ansigt hver 9. måned og af dine fødder og/eller hænder hver 6. måned.

Bivirkninger ved hyperhidrosebehandling

Du vil altid blive informeret om eventuelle bivirkninger ved lægen, inden din behandling. Nogle oplever at miste noget af ’pincetgrebet’ i fingrene for en periode. Behandling af overdreven sved i armhulerne, kan give ”jag” lidt tid efter behandlingen. Årsagen til dette er er at nogle af nerverne rammes ved behandlingen.

HUSK! Du bør altid kontakte os, hvis du oplever bivirkninger, du er utryg ved. Læs også Patientinformationen du får tilsendt forbindelse med din booking hos os, grundigt.

Fleksibel finansiering

Er din behandling ikke dækket via det offentlige? Så se her.

Hud- og Hyperhidroseklinikken samarbejder med Sundhed+ om at tilbyde dig en fleksibel finansiering af vores hudbehandlinger.

En dygtig samarbejdspartner 

Hidroxa lever som en af meget få virksomheder op til vores mærkesag om at arbejde for at udbrede viden om hyperhidrose. Skal du anskaffe et iontofereseapparrat (lav strøm i vand, som lukker porerne),  kan vi derfor anbefale dig at kontakte Hidroxa, hvor du helt sikkert vil få korrekt vejledning. 

Specialister i iontoferesemaskiner og specialistviden om hyperhidrose
Kontakt os