Eksem og udredning af kontaktallergi

 Få hjælp af førende hudlæger til din eksem eller kontaktallergi.

Reducér generne ved eksem

Hud- og Hyperhidroseklinikkens hudlæger og specialister vil med løbende kontroller, rådgivning og vejledning hjælpe dig til at leve med så få gener som muligt. 

Mange har allerede talt med egen læge om deres problem. De har måske også forsøgt at bruge nogle af de håndkøbspræparater, der findes på apoteket uden held. 

Hvis du ikke oplever bedring, er det en god idé at få en hudlæge, der er vant til at undersøge og vurdere hudproblemer, til at se på det. Her kan vi hjælpe dig. Vi har nogle af Danmarks dygtigste hudlæger.

Fakta om eksem
Eksem er en fællesbetegnelse for forskellige tilstande, der rammer huden. Eksem påvirker huden i form af:
  • Kløe
  • Rødme
  • Blæredannelse
  • Hævelser
  • Revner 
  • Afskalninger
Trygt og forstående miljø

Professionel rådgivning

I Hud- og Hyperhidroseklinikken ved vi, at det kan være forbundet med psykologiske gener at leve med eksem. 

Hos os møder du et trygt og forstående miljø og får rådgivning af nogle af Danmarks bedste hudlæger og specialister. 

Vi vurderer din eksem

Eksem kan både optræde i milde og svære grader og kan have en stor påvirkning på dagligdagen. Sammen med dig eller dit barn vil vi forsøge at afdække årsagen og lægge en udrednings- og behandlingsplan.
 
Der findes mange forskellige typer af eksemer og irritationer, Nedenfor er eksempler på eksemtilstande, der ofte ses. 

Hvis du er så plaget at mere indgribende medicin er nødvendig kan det være nødvendigt at henvise dig til hudafdelingen på sygehuset.

Kontakt os for en vurdering af din hud på 6026 1804.Kontakteksem

Kontakteksem er en generende tilstand, med svær  kløe og udslæt. Det kan ses som rødme, hævelse og små blærer i det akutte stadie, og med tiden kan det blive kronisk og vise sig  med skældannelse og revner i huden

Kontakteksem ses ofte på hænderne og i ansigtet, men kan findes alle steder på kroppen. 

Behandlingen består i om muligt afinde frem til hvad der udløser reaktionen, og herefter holde sig fra det. Er det ikke muligt vil en række cremer og medicin være behandlingsmuligheden, ligesom gid hudpleje med de rette cremer spiller en central rolle i håndteringen af al eksem. 

Læs mere om vores cremer fra danske MDerma, der er særligt velegnet til sårbar eksemhud her. 


Skæleksem

En almindelig type af eksem, som mange har i lettere grad, mens andre bliver meget påvirket af det. 

Vi kender ikke den egentlige årsag. Man mener det skyldes overproduktion af en svamp, der normalt lever på huden. Den ses som rødme og fedtet skældannelse i ansigtet; Primært ved næsefløjene, i øjenbryn, hovedbund, bryst og ryg. Hos spædbørn ses det som arp med gule, fede skæl, hovedsageligt i hårbunden og ved øjenbryn. Mange babyer vokser fra det ved 6-12 måneders alderen. 

Behandlingen består i at holde svampeproduktionen nede. Vores hudlæger og specialister vil vejlede dig eller dit barn i brugen af produkter.

Børneeksem/astmaeksem

Børneeksem eller astmaeksem kaldes også for atopisk eksem. Der er en stor arvelighed i det. 

Børneeksem starter oftest inden 4-års alderen. Mange vokser fra det, men hver 4. forstætter med at være generet som voksen. En del med børneeksem udvikler allergi over for f.eks. fødevarer eller udvikler høfeber eller astma. 

Behandlingen har til formål at bringe eksemet i ro. Det gøres primært ved hjælp af de rette cremer to gange dagligt, eventuelt kombineret med immunmodulerende salver eller binyrebarkhormon. 

Der findes en patientforening for dem, der døjer med atopisk eksem. Læs mere her.Udredning af kontaktallergi

I Hud- og Hyperhidroseklinikken tilbyder vi undersøgelse for kontaktallergi med lappetest.

Ofte skyldes hudproblemer noget, vi ikke kan tåle. Mange har selv forsøgt at udelukke produkter, madvarer, parfumer og vaskemidler for at prøve at finde frem til, hvad de ikke kan tåle. Men det er som at finde en nål i en høstak. 
 
Med en lappetest kan vi undersøge din reaktion på en række af de allergener, der er mest kendt for at forårsage eksem og udslæt (EU-standardserie eller TRUE-test).  Vi kan også undersøge for de allergener af kosmetisk art, der er mest kendt for at forårsage problemer. Herudover kan vi undersøge for andre specifikke allergener eller dine egne produkter.

Vores hudlæge gennemgår dine symptomer, og I aftaler altid, hvad du testes for, inden vi går i gang

Sådan foregår en lappetest

1. Vejledning inden testen

Inden testen vil du få udleveret en detaljeret patientvejledning med forholdsregler, som du skal følge, mens testen er i gang.

2. Plastre på ryggen

Ved undersøgelsen vil du få påsat en række plastre på ryggen, der hver indeholder forskellige allergener. Vi tegner også på din ryg.

3. Tjek efter 2 døgn

Efter 2 døgn kommer du tilbage til os i Hud- og Hyperhidroseklinikken, Her fjerner vi plastrene, og vi udfører en foreløbig aflæsning.

4. Tjek efter 7 døgn

Nogle gange beder vi om, at du kommer igen på 7. dagen, og andre gange beder vi blot om at få billeder tilsendt.

5. Lægelig vurdering

Ud fra din huds reaktioner på allergenerne vil vores hudlæge kunne konkludere, om der er allergener, du har kontaktallergi overfor.

Vi står klar til
at hjælpe dig

Vi tager godt i mod dig - uanset om du gør brug af din sundhedsforsikring, ventetidsgarantien fra det offentlige eller betaler selv. Ring på 6026 1804 - og hør mere.

Kontakt os