Undersøgelse og behandling hos os via behandlingsgarantien (Det udvidede frie sygehusvalg) 

Ring for vejledning - reglerne kan være en jungle at inde rundt i!

I Danmark er det politisk besluttet, at du har ret til at modtage undersøgelse og/eller behandling inden for én måned, når du er henvist til sygehus.
 Hvis du vælger et privat behandlingssted kaldes det "Det udvidede frie sygehusvalg" , og skal ikke forveksles med "Det frie sygehusvalg", som alene vedrører din ret til at vælge et andet offentligt behandlingssted. Retten gælder kun. når du er henvist til sygehus, og altså ikke hvis du er henvist fra dig egen praktiserende læge til en speciallæge med overenskomst med sygesikringen. 
Reglerne kan opleves som en jungle! Nedenfor skitserer vi kortreglerne, men du er velkommen til at ringe til os, hvis du ønsker yderligere forklaring. Din region kan også være dig behjælpelig med at undersøge dine muligheder- se nedenfor om kontakt til regionerne.

Vejledning til reglerne

 • Henvend dig til din læge med dit problem. Afhængig af hvilket hudproblem du døjer med, kan din praktiserende læge ofte afhjælpe eller undersøge det nærmere i klinikken. Hvis ikke det er tilfældet kan din praktiserende læge enten henvise dig til en speciallæge under sygesikringen, eller til sygehuset. Reglerne for behandlingsgaranti gælder IKKE ved henvisning til en speciallæge under sygesikringen, men kun ved henvisning til sygehus.  
 • Hvis dit helbredsproblem vedrører hyperhidroseproblemer, anbefaler vi at du afprøver midler med aluminiumklorid mod den øgede svedtendens, der kan købes i håndkøb på apoteket. Vores anbefaling skyldes, at denne mulighed alligevel skal være afprøvet før du evt. får mulighed for at blive henvist til sygehuset til behandling for din øgede svedtendens. 
 • Hvis du henvises til en speciallæge i hudsygdomme under sygesikringen - en dermatolog - kan du på sundhed.dk finde den med kortest ventetid. Du må også gerne vælge en læge uden for din egen region, alle speciallægerne der arbejder under sygesikringen kan se den henvisning din læge har lavet. Find listerne her: https://www.sundhed.dk/borger/guides/find-behandler/?Page=1&Name=dermatolog
 • Hvis din egen læge eller dermatologen henviser dig til et sygehus, træder reglerne om ventetider i kraft.  Det betyder for dig at:
  • Du bør modtage et brev i din e-Boks inden for 8 hverdage hvoraf det fremgår hvor og hvornår du kan tilbydes tid.
  • Er denne aftale ikke inden for én måned fra den dag du er blevet henvist til sygehuset, kan du have ret til at få anvist eller selv vælge, et privat alternativ. 
  • I dit brev skal det fremgå hvor du kan ringe eller skrive til for at blive henvist til et private behandlingssted. Se nedenfor. 
 • Du er ALTID velkommen til at kontakte Hud- og Hyperhidroseklinikken med spørgsmål. 

Kontakt din region

Som nævnt ovenfor er det din region der kan hjælpe dig med den konkrete omvisitering.
Nedenfor finder du kontaktoplysninger til regionerne: