Benyt behandlingsgarantien

Få undersøgelse og behandling gratis inden for én måned, når du er henvist til et sygehus.
Vælg et privat behandlingssted via det 'Det udvidede frie sygehusvalg'.

Find rundt i junglen af regler

I Danmark er det politisk besluttet, at du har ret til at modtage undersøgelse og/eller behandling inden for én måned, når du er henvist til et sygehus. Vælger du et privat behandlingssted kaldes det "Det udvidede frie sygehusvalg". 

'Det udvidede frie sygehusvalg' skal ikke forveksles med "Det frie sygehusvalg", som alene vedrører din ret til at vælge et andet offentligt behandlingssted. Retten gælder dog kun. når du er henvist til et sygehus, og altså ikke, hvis du er henvist fra din egen praktiserende læge til en speciallæge med overenskomst med sygesikringen. 

Få vejledning uden omkostninger

Vi guider dig til gratis behandling

Lang ventetid på behandling kan forringe ens livskvalitet betydeligt. Derfor hjælper vi mange patienter videre til det private. Vi har ingen ventetid og kan både hjælpe dig og afhjælpe ventelisten i det offentlige.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål om 'Det udvidede frie sygehusvalg' uden det har omkostninger for dig. Din region kan også være behjælpelig med at undersøge dine muligheder. Se nedenfor, hvor vi guider til, hvordan du får kontakt til din region.

Forstå hvornår du kan gøre brug af behandlinggarantien

Reglerne kan opleves som en jungle! men bare rolig - vi guider dig gerne. Nedenfor skitserer vi kort reglerne. Start altid hos din egen læge. Nogle oplever også at skulle forbi en speciallæge, før de får en henvisning til et sygehus og kan få glæde af behandlingsgarantien under 'Det udvidede frie sygehusvalg'.  Se dine muligheder under de 5 punkter nedenfor!

1. Start altid hos din egen læge

Henvend dig til din læge med dit problem. Afhængig af hvilket hudproblem du døjer med, kan din praktiserende læge ofte afhjælpe eller undersøge det nærmere i klinikken. 

Hvis ikke det er tilfældet, kan din praktiserende læge enten henvise dig til en speciallæge under sygesikringen, eller til sygehuset. 

Reglerne for behandlingsgaranti gælder IKKE ved henvisning til en speciallæge under sygesikringen, men kun ved henvisning til sygehus.

2. Afprøv tilgængelig medicin med det samme

Hvis dit helbredsproblem vedrører hyperhidrose/svedproblemer, anbefaler vi, at du afprøver midler med aluminiumklorid mod den øgede svedtendens, der kan købes i håndkøb på apoteket. 

Vores anbefaling skyldes, at denne mulighed alligevel skal være afprøvet før du evt. får mulighed for at blive henvist til sygehuset til behandling for din øgede svedtendens.3. Henvist til speciallæge -ingen behandlingsgaranti

Hvis du henvises til en speciallæge i
hudsygdomme under sygesikringen - en dermatolog - kan du på sundhed.dk finde den med kortest ventetid.

Du må også gerne vælge en læge uden for din egen region. Alle speciallæger, der arbejder under sygesikringen, kan se den henvisning din læge har lavet. Husk, at reglerne for behandlingsgaranti IKKE gælder ved henvisning til en speciallæge under sygesikringen, men kun ved henvisning til sygehus.

4. Henvist til sygehus - kend regler om ventetid

Hvis din egen læge eller dermatologen henviser dig til et sygehus, træder reglerne om ventetider i kraft. Det betyder for dig at:

  • Du bør modtage et brev i din e-Boks inden for 8 hverdage, hvoraf det fremgår, hvor og hvornår du kan tilbydes tid.
  • Er denne aftale ikke inden for én måned fra den dag, du er blevet henvist til sygehuset, kan du have ret til at få anvist eller selv vælge et privat alternativ.
  • I dit brev skal det fremgå, hvor du kan ringe eller skrive til for at blive henvist til et private behandlingssted. Se nedenfor.

5. Kontakt din region for omvisitering til det private

Som nævnt ovenfor er det din region der kan hjælpe dig med den konkrete omvisitering.
Nedenfor finder du kontaktoplysninger til regionerne: 

Region Hovedstaden

Telefon 3864 9900. Åbningstider og øvrige kontaktmuligheder her.

Region Midtjylland

I Region Midtjylland skal du kontakte et patientkontor, der varetager omvisiteringen. De træffes på telefon 7841 0444. Find åbningstider og øvrige kontaktmuligheder her.

Region Nordjylland

I Region Nordjylland skal du kontakte "Enheden for sygehusvalg" på telefon 9764 8020. Find deres åbningstider og øvrig kontaktinformation her.

Region Syddanmark

I Region Syddanmark skal du kontakte "Regional Visitation". De træffes på telefon 7663 1475. Find deres åbningstider og øvrige kontaktinformationer her:

Region Sjælland

I Region Sjælland er det de enkelte afdelinger, der står for at omvisitere til privat behandling. Har du svært ved at komme igennem med det, kan du kontakte Region Sjællands patientrådgivere på telefon 7015 5001. Find deres åbningstider og øvrige kontaktmuligheder her:

Ring til os i dag på tlf. 6026 1804.